
Yaz aylarının en sıcak zamanlarına girdiğimiz şu günlerde, serinletici bir seyirlik arıyorsanız, ve Dorohedoro’yu daha önce izlemediyseniz, eğlencelik bir anime sunmuş olayım sizlere.
Konusunu anlatmaya başlarsam çok basit gözüküyor… Hafızasını yitirmiş birisi, onun hafızasını bulmasında yardım eden bir arkadaşı, birlikte macera yaşıyorlar. Klişe bir hikaye gibi geliyor, ama arkaplana iki ayrı dünya yerleştirince, bu hikaye bir anda karışmaya başlıyor. Bir “Büyücüler Dünyası” var, bir de “Delik” (The Hole) var. Büyücüler, yarattıkları kapılar sayesinde, kendi dünyalarından bu dehliz gibi dünyaya geçiş yapabiliyorlar, ve Delik’i kendi arka bahçeleri gibi kullanıyorlar. Bu yapı, hafıza konusunu bir dedektiflik hikayesine çeviriyor.
İlk sezon 12 bölümden oluşuyor, bu sırada bahsettiğim dünya yapısını doğru düzgün anlatmışlar diyemem, onun yerine karakterlere odaklanmışlar. İki ayrı dünyanın birbiriyle ne gibi bir bağlantısı var, aslında aynı dünyanın farklı kıtaları mı, bunları öğrenemiyoruz. Büyücüler nasıl yaratıldı, normal insanlardan ne gibi farkları var, bunları da göremiyoruz. Ancak bazı küçük ipuçları yerleştirmişler, ve böylelikle merak uyandırmayı başarıyorlar.
Dünya gelişiminden ziyade, karakter gelişimine ağırlık vermişler. Her karakter birbirinden farklı özelliklere ve kişiliklere sahip, bu farklılıklar da hikayenin akışını etkiliyor. Eğer Naruto gibi animelerden hoşlanıyorsanız, burada da yeterince doyurucu hissedeceğinizi söyleyebilirim. Benim favorim Nikaidou oldu. Sevecen ve iyi kalpli biri gibi gözükse de, bileğinin gücüyle zorlu işlerin altından kalkabilecek kadar da çelik gibi sağlam bir karakter. Caiman ile birlikte uyumlu ikili oluyorlar, izlerken hoşça vakit geçiyor.
Çizimler çok ilgimi çekti. “Gelmiş geçmiş en iyi görseller” diyemeyeceğim, ama arkaplan görsellerine verdikleri emek, dünyanın leş yapısının altını çizmek için yeterince başarılı olmuş. 3D ve 2D arasındaki geçişler çok göze batmıyor, ve serinin dinamizmini arttırmak açısından cümbüş yaratıyor. Bazı arkaplanlar özellikle hoşuma gitti.
Mangadan uyarlama yarparken seinen özelliğini korumuşlar, bu yüzden 18+ etiketiyle geliyor. Çok ağır gore sahneler bulunmuyor, ama kanlı ve etli sahnelerden de çekinmemişler. Hedef yaş grubu olarak 16-22 seçmişler gibi geldi, çok ağır veya felsefi bir hikayesi yok. Bu yüzden de kolay tüketebiliyorsunuz. Buna rağmen sürekli git-gel bir tarzı var, bazen düşündürücü olurken bazen eğlendirici hareket ediyor. Hellsing Ultimate veya Leyla ile Mecnun dizilerine alışkınsanız, bu tarzının sizi rahatsız edeceğini sanmıyorum.
Şu ana kadar sadece ilk 12 bölümü yayınlanmış durumda. Hafıza bilmecesesi bir çözüme ulaşmıyor. Hatta hem Büyücüler hem de normal İnsanlar arasında bilmedikleri çok şeyin olduğunu görüyoruz. Dünyayı ve karakterleri tanıtarak zaman geçiyor. Eğer tüm hikaye bitsin, her şey toparlansın derdinde değilseniz, ve yazın biraz kafayı dağıtıp eğlenmek istiyorsanız, Dorohedoro’ya bir şans vermenizi önerebilirim.
Puan: 7/10 – Ortalamanın üstü